Echte mannen spelen volleybal

Bijschrift: Heren 7 van vv Madjoe is blij met hun shirtsponsor en de bijpassende sokken. Achter: Rik en Gijs, midden: Tycho, Marck, Koen en Daan, voo:r Bas en René. Tekst en foto: OdB

Welkom bij de dit jaar jubilerende Volleybalvereniging Madjoe. Een volleybalvereniging met passie voor de sport en een goede, motiverende sfeer! Voor dames én heren, voor jong én oud, talenten én liefhebbers.
Iedereen die wil volleyballen kan bij Madjoe terecht. De jongste CMV leden zijn net 6 jaar, ook leden van 65 jaar en ouder zijn bij deze club nog actief bezig. Er is een recreanten afdeling, een ochtend ‘koffie’ volleybal en diverse dames en heren teams nemen op verschillende niveaus deel aan de competitie in de regio. Op de website www.vvmadjoe.nl vindt u alle informatie.
In ‘t zonnetje
Waar de dames bij volleybalverenigingen vaak in de meerderheid lijken te zijn, is bij Madjoe het Herenvolleybal niet weg te denken. Het team Heren 7 met een gemiddelde leeftijd van nauwelijks 18 jaar is een opvallende verschijning. “Het team bestaat uit Daan Stavenuiter (17), Marck van Leeuwen (18), René Bosch (17), Koen de Boer (18), Rick op de Weegh (20), Gijs Rood (20), Tycho Pietersz (17) en trainer/coach Bas Roosendaal (23). “Echte mannen spelen volleybal,” aldus de enthousiaste sporters. De meesten spelen het spel al lang tijd. “In de competitie komen wij vaak tegenover ‘mannen op leeftijd’ te staan. Die moeten het dan vaak hebben van hun ervaring. Wij zijn net een stel jonge honden, heel bewegelijk. Wij komen pas op stoom vanaf de derde set.” Volleybal is een technische sport, er komt veel voetenwerk bij kijken en je gebruikt al je kracht bij het springen en aanvallen. Daarnaast is het vooral gezellig in ons team.” De jongens hebben zelf een passende sponsor gezocht. “De Mc Donalds Enkhuizen is onze shirtsponsor. We sporten veel en vaak en dan moeten we ook af en toe even bijtanken. Graag komen we dan bij ons favoriete restaurant, voor een snelle hap en een ijskoud drankje.” Trainer Bas kwam tijdens zijn vakantie gepaste sokken tegen en schafte die aan voor het hele team. “We vallen wel op met onze knalrode sokken met gepaste opdruk. Patat met mayonaise aan je voeten!”
Actieve club
In 2020 bestaat Volleybalvereniging Madjoe 70 jaar! Dat gaan we uiteraard groots vieren! Op zaterdag 23 mei 2020 wordt een waanzinnig knalfeest gegeven, op zoals welbekend en uitermate gezellig Madjoe-niveau. Naast de wekelijkse trainingen en de wedstrijden is Madjoe ook actief in het organiseren van o.a. toernooien. Het Blacklight Toernooi Madjoe 70 is onderdeel van de Madjoe jubileumviering en vindt plaats op zaterdag 7 maart. Deelname is voor Madjoe-leden van jong tot oud..
Kom, kijk, moedig aan
Thuishaven van Madjoe is Sporthal de Drecht, Boendersveld 1, 1602 DK Enkhuizen. Lijkt het je wat om deze sport zelf te leren of weer opnieuw op te pakken? Kom dan eens kijken vanaf de tribune of vanuit de kantine onder het genot van een kopje koffie. Moedig ons aan en wie weet…sluit je aan bij de club!