Dogs Own Choice: Mag jouw hond, hond zijn?

Nieuw in Nederland en gevestigd in Hoogkarspel, zintuigencentrum Dogs Own Choice, een indoor snuffeltuin voor honden. Een afgesloten terrein, waar de honden op afspraak kunnen komen snuffelen. We noemen dat een verrijkte omgeving.

Verrijking is het aanbieden van bepaalde objecten/prikkels, die het natuurlijk gedrag van honden stimuleren, dit kan zowel binnen als buiten zijn. Je maakt het leven van je hond interessanter en leuker en je geeft de hond de mogelijkheid om lekker hond te zijn. Je komt, door het aanbieden van verrijking, tegemoet aan zijn hondse behoeften.

Zintuiglijke verrijking
Bij Dogs Own Choice gaat het om zintuiglijke verrijking. Er is een veelvoud aan geuren, artikelen en materialen die de hond in zijn eigen tempo kan ontdekken. Zoals kamelen wol, bladeren, water met/zonder toevoeging etc. De hond kan ergens overheen lopen, ergens onderdoor, ergens langs en ergens in. Er kunnen spullen verplaatst worden, in de bek genomen worden etc. Allemaal ongedwongen, op eigen initiatief en in alle rust, zonder tussenkomst van wie dan ook. Het gaat allemaal om keuzevrijheid, niks moet alles mag.

Hondenwelzijn
Deze ‘activiteiten’ moedigen de hond aan om zelfstandig en onafhankelijk bezig te zijn, zich te concentreren, de nieuwsgierigheid te stimuleren, problemen op te lossen, nieuwe vaardigheden te leren en zo meer zelfvertrouwen te krijgen. Snuffelen en ontdekken is een normale bezigheid voor een hond. Het werkt kalmerend en stress verlagend, verkleint de kans op het ontwikkelen van probleemgedrag, zorgt voor mentale en fysieke stimulatie zonder uitputting. Helaas worden onze huishonden vandaag de dag veel te weinig gestimuleerd om lekker hond te zijn. Vaak hebben we geen tijd voor ze, lopen we elke dag hetzelfde rondje en moeten ze precies doen wat wij van ze verwachten. Dit kan leiden tot verveling, frustratie en ‘ongewenst’ gedrag.

Wie zijn er welkom?
Een bezoek aan het zintuigencentrum is geschikt voor alle honden ongeacht leeftijd en ras. Tevens heel geschikt voor honden die (tijdelijk) lichamelijk beperkt zijn en/of pijn ervaren. Of voor honden die nooit los kunnen en mogen lopen voor welke reden dan ook. Een zintuigensessie wordt op maat aangeboden.

Steentje bijdragen
Twee keer per maand mag er een hond uit het asiel gratis komen snuffelen. Dogs Own Choice’s bijdrage aan een kwalitatief beter leven voor deze honden en een eventuele adoptie te bespoedigen.

Zintuigensessie
Bij Dogs Own Choice kunnen honden individueel komen snuffelen, in een veilige, afgesloten omgeving van ca 100 m2. Zonder bemoeienis van de begeleider of van andere honden/prikkels, onder toezicht van professionele begeleiding. De hond bepaalt zelf hoe een sessie verloopt. Een indoor zintuigensessie van maximaal 60 minuten kost € 32,50. Dit is inclusief snoepjes zoeken en de sessie wordt afgesloten met (kauw)snackjes, aangepast aan eventuele allergieën. Benieuwd hoe een zintuigensessie eruit ziet? Bekijk dan mijn social media.

Afspraak maken
Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak neemt u contact op met Stella van Tongeren Hondengedragsdeskundige via e-mail: dogsownchoice@gmail.com of een WhatsApp: 06 46 42 28 54 Ook via de Socials: @dogsownchoice Locatie: Zuiderwijzend 17A, Hoogkarspel . Parkeergelegenheid voor de deur