Doe mee aan de gezinsquiz #hierniet: ben jij online in control?

Kent jouw kind zijn of haar grenzen online? Tijdens deze gezellige quiz in het DigiLAB van de Westfriese Bibliotheken ontdekken jullie samen hoe jullie denken over online gedrag. En dat leidt vanzelf tot goede gesprekken.
Kwetsen, pesten, online aankopen… Hoe leert je kind waar online zijn grenzen liggen? Online zijn we constant met elkaar in contact. Zonder er over na te denken en met een scherm tussen ons in, is een kwetsende reactie snel geplaatst kan een onschuldige vakantiefoto in bikini onbedoeld onderwerp van lust worden.

Kunnen we dan niets meer posten? Moeten we het altijd met elkaar eens zijn? Zeker niet. Kritische vragen stellen, commentaar geven of je mening uiten mag en houdt ons als samenleving scherp. Maar er is een grens. En liefst 70% van de Nederlanders vindt ook dat het anders moet.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 10-17 november bij de Westfriese Bibliotheken ontdek je hoe je als ouder in gesprek gaat met je kind over respectvol en veilig online gedrag. Doe samen mee aan de quiz #hierniet: ben jij online in control? Meld je aan voor gratis deelname en ontdek meer tips via www.westfriesebibliotheken.nl/weekvandemediawijsheid