Dick en Karla terug van B&B in Frankrijk

Foto: aangeleverd

Dick Vet en Karla Link hebben een voorliefde voor Frankrijk, meerdere keren per jaar gingen zij daar heen. Ook hebben zij er wel eens met oud en nieuw gezeten. Zij huurden dan altijd een huisje in het district Auvergne, het middelste punt van het land. In die omgeving zijn twee grote snelwegen, die richting het zuiden voeren.

Zij woonden als gezin aan de Roos en hadden al een tijdje de gedachte om met Bed en Breakfast bezig te gaan. In eerste instantie hadden zij het idee om de garage bij hun woning daarvoor om te bouwen.

Bed en breakfast
Toch bleven zij ook kijken naar advertenties van het gebied in Frankrijk waar zij graag verblijven. Op de website werden heel veel B&B’s te koop aangeboden, ook in de Auvergne. “Dat wilden wij graag.” Ze ontdekten een mooie accommodatie, reeds ingericht voor B&B gebruik. Een groot gebouw met een hele inventaris en drie kamers extra, een eigen huiskamer met daarnaast een badkamer en een tuin ‘zo groot al een voetbalveld’.

Organisatie
De aankoop van het geheel in Frankrijk kreeg op 16 april 2019 zijn beslag. Het eigen huis aan de Roos was snel verkocht. Het werk bij aannemersbedrijf de Nijs in Warmenhuizen werd opgezegd en door Karla werd dat gedaan bij Nicolaas Verpleeghuis in Lutjebroek. Voor die tijd had Dick zijn functie bij S.A.V. al opgezegd, waar hij 20 jaar met veel plezier trainer was. Het werd niet zo nadrukkelijk gezegd, maar met elkaar hadden zij het gevoel om het Bed en Breakfast avontuur voor jaren op te pakken. Hun kinderen, de drie zoons in Enkhuizen en de dochter in Wognum wisten al een tijdje van deze plannen.

Frankrijk
Het eerste jaar hebben zij heel goed gedraaid, het ging vooral om de periode van mei tot en met eind september. Begin 2020 werden vanwege corona de boekingen gecanceld. “Doordat wij pas in juni open mochten, werd het een slecht seizoen. Vorig jaar was het vanaf mei heel druk, maar later kregen wij ook weer met corona te maken. In Frankrijk gold toen een strenge lockdown. Met elkaar hadden wij zeker voldoende enthousiasme om met de B&B iets op te bouwen, maar de corona maakte alles anders.” Uiteindelijk werd besloten om terug naar Nederland te gaan. Daarbij speelde zeker ook (onbewust) mee, dat zij inmiddels drie kleinkinderen hebben.

Grootebroek
Met een vijftal weken was de verkoop van de complete accommodatie besloten en voor een goeie prijs. “In juni was de verkoop en in juli was alles op papier.” Ook voor een woning aan de Platanenlaan was het koopcontract snel geregeld. Vanaf november 2021 wonen zij nu daar met veel plezier. Eén telefoontje bracht Karla weer terug bij Nicolaas Verpleeghuis en Dick is nu projectleider bij Heddes bouw in Hoorn. Met elkaar kijken zij terug, op een heel leuk avontuur en daarbij hebben ze ook veel mensen ontmoet. “Alles wat wij hoopten, hebben wij meegemaakt.”

Piet Reus