December Comité Lutjebroek leeft

Danique en Ingrid Groot, Tanja Sijm en Sandra en Loes Komen zetten zich in voor een gezellige decembermaand in Lutjebroek. Tekst en foto: Olga de Boer.

Om wat meer levendigheid in het dorp te krijgen rondom de feestdagen is in 2016 het December Comité opgericht. Iedereen heeft dat jaar kunnen meegenieten van het ijsbaantje op het plein. Dit jaar zijn er opnieuw plannen voor wat extra feestelijkheid zo laten de dames van het Comité weten. Danique en Ingrid Groot, Tanja Sijm en ook Sandra en Loes Komen zetten zich dit jaar wederom in voor een gezellige decembermaand in Lutjebroek.
Hoe het begon
Ter ere van de verjaardag van één van de dames werd er gezellig een feestje gevierd in Amsterdam. De kerstsfeer was geweldig. Lichtjes, lampjes, gezelligheid. Elkaar treffen onder het genot van een hapje en een drankje. Dit was ronduit genieten. Kon dat niet ook dichterbij huis? Het idee was geboren en in slechts twee weken tijd werden plannen uitvoerbaar gemaakt.
IJsbaan was succes
“In de decembermaand van 2016 hebben we ons ingezet in samenwerking met de ijsclub Lutjebroek voor een ijsbaantje op het Beursplein. Dat was een enorm succes. Jong en oud heeft daar van kunnen genieten. Maar we wilden dit jaar iets anders. Het moet ook vernieuwend blijven,” zo vertellen de dames Groot. “Daarbij moeten het ook betaalbaar blijven, we zijn volledig afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. “
Mega kerstboom opgetuigd
Direct na het vertrek van Sinterklaas lieten de dames een reusachtige kerstboom van maar liefst 5 meter neer zetten op het beurspleintje. “Vijf meter is echt best wel heel erg groot, maar de kerstsfeer was dan ook meteen voelbaar. Om zo’n boom kun je niet heen!” Lichtjes erin en genieten maar van dit pracht exemplaar!
Levende kerststal op zondag
Dit jaar is er op zondag 17 december een levende kerststal te bewonderen. In samenwerking met de Woid zullen er diverse levende dieren bij de stal aanwezig zijn. Jozef en Maria hebben zich spontaan aangemeld via facebook en zelfs een kindje wordt verwacht. “Het vergt veel voorbereiding, maar het wordt zo ontzettend leuk. We hopen dat heel veel Lutjebroekers en mensen van daar buiten komen genieten van dit schouwspel. De plaatselijke Middenstand is aanwezig met een kraam. Dan kunnen mensen genieten van samenzijn, een hapje en een drankje en meteen de laatste kerstinkopen doen.“
Loterij met mooie pakketten
We organiseren ook een loterij. Loten kunnen op die zondagmiddag tussen 12 en 17 uur gekocht worden. Er zijn leuke pakketten te winnen en de gehele opbrengst gaat natuurlijk naar het volgende evenement. Want het December Comité hoopt ook volgend jaar weer aan de slag te kunnen.
Meer weten?