De Zouaven dames trainden ‘anders’

De groep vlak voor het begin van de bootcamp. Foto Peter Groot.

Dinsdagavond 13 april 2021 om19.30 uur waren op de verschillende velden bij de vereniging Zouaven groepen met hun normale voetbaltraining in de weer. Uiteraard met een variatie aan oefeningen en daarnaast ook nog een partijtje voetbal.

Ook voor Dames 1/MO19 1 is de dinsdag de trainingsavond, die altijd wordt geleid door, trainer/coach Peter Groot. Hij doet dit samen met trainer Bertus Klein en
in samenspraak met Annette Wingelaar (begeleider/aanspreekpunt).

Eens iets anders
Peter heeft in de zeven jaar dat hij die functie bij de vereniging heeft, een veelheid van oefeningen en trainingsvormen gebruikt. Daarvoor kijkt hij regelmatig op Facebook en op internet en daarbij ontdekt hij steeds weer andere trainingsvariaties. Maar dit keer een avond ‘iets totaal wat anders’. Daarover maakte hij een opmerking tegen Dianne, zijn dochter, die al acht jaar bij de Zouaven voetbalt en daarnaast ook nog één keer in de week aan bootcamp doet. “Zou het niet leuk zijn om een keertje aan bootcamp te gaan doen?” Na contact met Lorain Bakker, eigenaar van Get fit bootcamp, was één en ander snel georganiseerd.

Bootcamp
De bootcamp werd toegelicht en er werd gestart. Met een warming up en cooling down van vijf minuten ieder en een kern van vijftig minuten aan conditioneel en krachtoefeningen, die elkaar afwisselen was het totaal iets anders dan anders. Het was voor de groep een totaal andere manier van trainen, het enthousiasme en het plezier waren duidelijk zichtbaar. Uiteraard veel dank en waardering voor de manier waarop dit allemaal is georganiseerd en uitgevoerd.

Nieuwe activiteiten
De dames organiseren op jaarbasis enkele activiteiten. Door de corona zijn ze beperkt, maar op 11 oktober jl. was er toch een gezellige ontmoeting in ‘de Paus’. Wanneer de competitie weer gaat draaien zijn ze uiteraard weer met Peter Groot en Annette Wingelaar, maar daarnaast ook met trainer en vlaggenist Bertus Klein en begeleider Jan Kors samen. De samenwerking tussen hen vormt een perfect team. Wie weet wordt bootcamp wel een jaarlijkse traditie? Plezier en enthousiasme werd er in elk geval beleefd.

Piet Reus