De Zonnebloem Grootebroek weer volop in touw

We hebben dit jaar weer een mooi programma met leuke activiteiten. Foto aangeleverd

Ook in Corona tijd was de Zonnebloem Grootebroek er voor mensen met een beperking. “Ondanks alle Corona problemen hebben het afgelopen jaar onze gasten met regelmaat laten merken, dat we ze niet zijn vergeten.”

“Het is een jaar geweest van wikken en wegen en hopen dat je de goede beslissingen maakt.
We moesten zoeken naar wat er wél kon, gelukkig was dat best nog wel veel!” Graag blikken we met u terug.
Bellen en deur-bezoeken
“We zijn in februari gestart met een belronde naar alle gasten om te vragen hoe het met ze ging. In maart hebben vrijwilligers bloembolletjes gebracht en een voordeur praatje gemaakt. Met Pasen brachten we alle gasten Paastulpen met een Paaswens. Onze Zonnebloem heeft chauffeurs, die we altijd kunnen bellen of ze gasten ergens heen willen brengen. Ook voor hen was er een attentie.”
Terugblik
In juli hebben we bij het Keetje in de buitenlucht koffie gedronken met muziek van een accordeonist. Dit was heerlijk. In september konden we, al was het op anderhalve meter, onze jaarlijkse Zonnebloem dag vieren. Dit is altijd een feestdag met muziek en een hapje en een drankje. In oktober was er een gezellig samenzijn bij de molen van Ceres. In november was er een regionale muziekmiddag in de Stek. In december ging alles weer op slot dus kon onze Kerstviering niet doorgaan. Gasten werden opnieuw bij de voordeur bezocht voor een praatje en met een Kerstcadeautje verrast.
Vrijwilligers
Voor de vrijwilligers was het afgelopen jaar lastig om de contacten onderling goed te onderhouden. “Via ZOOM probeerden we onze vergaderingen door te laten gaan. We hebben in 2021 ook afscheid moeten nemen van twee van onze bestuursleden. Onze penningmeester Henk Imming nam na 10 jaar afscheid en werd opgevolgd door Hanneke Schuckman. Na twee jaar nam Anne Bakker afscheid als secretaris. Heel blij werden we het afgelopen jaar van de zeven nieuwe vrijwilligers die erbij zijn gekomen. Heel hartelijk welkom!”
Loten verkoop
Onze financiën bleven, ondanks dat we niet konden collecteren, redelijk op peil want de loten verkoop was heel goed. Ook voor dit jaar willen we voor de lotenverkoop weer een beroep op u doen. We gaan dit jaar digitaal met onze loten, maar blijven ook gewoon loten verkopen. Een belangrijk deel van de opbrengst gaat naar de plaatselijke afdelingen. Wilt u loten van onze Zonnebloem kopen, bel 06-12779826 en wij komen ze graag bij u bezorgen. We hebben het afgelopen jaar ook sponsoren gezocht. Deze inkomsten hebben we hard nodig om voor onze gasten leuke belangrijke dingen te doen.
Jubileum op komst
We vieren dit jaar ons 70 jarig bestaan, waar we natuurlijk met de gasten aandacht aan willen besteden. Dus wilt U ons steunen wij horen het graag. Ook in de komende periode blijven wij aandacht geven aan mensen met een beperking en hebben dit jaar weer een mooi programma. Wilt u graag bezoek of wilt u aan activiteiten deelnemen, meldt u zich dan bij ons aan. Vrijwilligers zijn altijd welkom bij ons. U kunt zich aanmelden bij Corry Broersen bestuurslid bezoekwerk van de afdeling Grootebroek, telefoon 06-12779826 of via de mail: cmhbroersen@kpnmail.nl