De Waterweken in Drechterland komen er weer aan

Op zondag 19 augustus komen de Westfriese Waterweken tot een spetterend einde in Drechterland. De activiteiten vinden plaats in het centrum van Hoogkarspel en aan het strand in Schellinkhout. De dag wordt geopend door burgemeester Michiel Pijl met aansluitend een brunch op het plein in Hoogkarspel.

De Waterweken vinden plaats van 20 juli tot en met 19 augustus in alle Westfriese gemeenten. Er worden overal activiteiten georganiseerd voor jong en oud in en rond het water. Zo zet Westfriesland zichzelf op de kaart bij toeristen en bieden ze uitjes aan de lokale inwoners die niet op vakantie gaan, nog gaan of al weer terug zijn.

Brunch op het plein

In Drechterland start de dag met een brunch op het Raadhuisplein in Hoogkarspel. Op het plein komt de Westfriese Tafel te staan, waaronder je samen met familie en vrienden kunt genieten van een uitgebreide brunch verzorgd door Gerard Besseling. Het trio Zusss verzorgt de muzikale omlijsting.

Waterbootcamp en wandelen in Schellinkhout

Na de brunch is het tijd voor het middagprogramma. Bootcampschool Physic Factory organiseert op het strand van Schellinkhout een waterbootcamp. Het is een afwisselende training met oefeningen op het droge en in het water. Liever aan de wandel? Wandelen & Slapen neemt je mee voor een waterwandeling langs het West-Friese landschap inclusief versnaperingen.

Kiten en windsurfen

Altijd al eens willen ervaren of kitesurfen iets voor je is? Speciaal voor de Waterweken in Drechterland heeft KiteFEEL in Schellinkhout een mooie aanbieding: voor slechts € 15,- kun je een proefles kiten volgen (normaal € 35,-). Of volg een proefles windsurfen met Surfside de Midget. Ook kun je hier gezellig suppen, een drankje, ijsje of snack halen en springen op het springkussen.

Minecraft workshop voor kinderen

Heb jij wel eens gehoord van het verdronken kasteel bij Wijdenes? In de zeventiende eeuw zou hier een kasteel gestaan hebben, maar het is verwoest door de Westfriezen tijdens de opstand. Er is zo weinig bekend over het kasteel dat het veel nieuwsgierige onderzoekers aantrekt: waar stond het precies en hoe zag het er uit? Samen met Bibliotheek Hoogkarspel kunnen kinderen het kasteel nabouwen in Minecraft.

Aanmelden voor de activiteiten

Via de Waterweken website vind je meer informatie over de activiteiten en over hoe je je kunt aanmelden voor de diverse activiteiten. Ga hiervoor naar www.waterweken.nl/drechterland

Programma Waterweek Drechterland 2018

Brunch op het plein ​​​11.30-13.00 ​Hoogkarspel

Waterwandeling Wandelen & Slapen​10.00-13.00​Schellinkhout

Proeflessen kiten​ ​​13.00-17.00 ​Schellinkhout

Proeflessen windsurfen​​​13.00-17.00​Schellinkhout

Waterbootcamp Physic Factory​ ​13.00-17.00​Schellinkhout

Minecraft Workshop​​​14.00-16.00​Schellinkhout

Contactgegevens

Organisatie:

Annemieke Hageman | Hageman Marketing & Communicatie | Bovenkarspel

06-46466622 | info@annemieke.nu