De VertelTuin viert 15 jaar voorlezen voor volwassenen

Dit jubileum vieren ze heel toepasselijk met een gratis verhalenwandeling op zondag 4 juni 2023 in De VertelTuin in Hem. Vooraf aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom.
Marijcke Faas vertelt: “Beginnen met het voorlezen aan volwassenen was uniek. Daar was ik me toen niet bewust van. Het kwam uit mijn persoonlijke leven. De kracht van een mooie jeugdherinnering en dat wilde ik delen door het te doen. Vooral in de beginjaren heb ik heel vaak uit moeten leggen dat het echt voor volwassenen bedoeld was.”
Terug naar 2008
“Achter de geraniums is een heerlijke plek om te toeven. Er kwamen andere bloemen, maar het bleef al die jaren die heerlijke plek waar vele verhalen voor volwassenen verteld en voorgelezen werden.”
De VertelTuin leeft
De VertelTuin groeit en bloeit en verandert elk jaar opnieuw. Ook als u al eens eerder geweest bent, blijft er genoeg te zien. “Bomen zijn boven mijn hoofd gegroeid. Waar ze omwaaiden liggen de wortels nog. Er zijn nieuwe stekken geplant en het blijft altijd spannend of die aanslaan. De waterpartij was eerst een vijver, later een droge poel en nog weer later een natte poel. Oude paden zijn overgroeid en nieuwe paden nemen u mee op reis. Na verschillende bezoeken van honden, een vos en een buizerd lopen er nu geen vrije kippen meer rond. Er woont wel een haas en soms komt een fazant op visite. Heel veel vogels, egels en mollen leven in de tuin.”
Feest in 2023
“Elke vijf jaar vieren we een feestje om de tuin nog meer in het zonnetje te zetten. Op 4 juni vanaf 11.00 uur wordt het 15 jarig jubileum gevierd met een wandeling door de hele tuin met op zeven plekken een zitje om elkaar voor te lezen, om wat te filosoferen over verhalen en om te genieten van de natuur.”
Volle maan
U bent welkom vanaf 11 uur. “Omdat het ook nog volle maan is, wordt de eindtijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij volle maan kan er ook in de avond in de tuin nog veilig gewandeld worden.”
Bijzondere belevenis
Een bezoek aan de Verteltuin is altijd bijzonder. “Het mooiste blijft natuurlijk een voorstelling bijwonen in het TuinTheater.” De VertelTuin is een Culturele stichting (Anbi) en vindt u aan de Hemmerbuurt 103, 1607CE in Hem (WF). Voor meer informatie kunt u bellen met 06-12679381 of ga naar de website https://verteltuin.nl. De Verteltuin is ook te volgen op Facebook.
Hopelijk tot binnenkort, Marijcke Faas