De SMD komt kennis maken met een kopje koffie!

In de week van 22 september komt de SMD naar u toe op een van de weekmarkten bij u in de buurt. Onder het genot van een kopje koffie vertellen we graag wat een onafhankelijke cliëntondersteuner in West Friesland voor u kan doen.

Kom kennis maken
Om kennis te maken met de inwoners van West-Friesland, gaan wij op pad met een koffietruck van Case of Coffee uit Grootebroek. Wendy Sas is vertegenwoordiger van de SMD en heeft er veel zin in: “We waren al van plan om in het voorjaar kennis te maken, maar toen kwam Corona. Nu mag er gelukkig al iets meer, dus willen we graag corona-proof de wijken in”.
Sinds januari is de SMD een nieuwe organisatie in West-Friesland op het gebied van onafhankelijke cliëntondersteuning. Met roots in Zaanstad en Waterland, brengt de SMD veel kennis met zich mee. Wendy: “Tijdens de kennismaking op de markten, kunnen inwoners bij ons terecht met vragen of problemen op het gebied van zorg, wonen, werk, inkomen, onderwijs en welzijn. Iedere inwoner heeft recht op gratis onafhankelijke cliëntondersteuning en daar geven we graag informatie over”.

Wat houdt dat precies in onafhankelijke cliëntondersteuning? We denken met u mee als u vastloopt in het regelen van passende zorg of ondersteuning. We helpen u bij het aanvragen van zorg via WMO, Jeugdzorg of een PGB. We gaan mee naar een gesprek met de gemeente, UWV of wijkteam als u dat prettig vindt. We ondersteunen bij het schrijven van een persoonlijk plan, bij het maken van bezwaar of het aanvragen van een WLZ-indicatie. Ook hebben we tips om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Te veel om op te noemen. Kom gezellig langs en we vertellen u graag meer, is het niet voor nu dan misschien voor in de toekomst.

Waar staan we
U vindt de SMD op 22 september tussen 11.00 en 14.00 uur bij de weekmarkt in Spanbroek, 23 september vanaf 9.00 uur op de weekmarkt in Enkhuizen, 24 september staan wij op de markt in Bovenkarspel en op vrijdag 25 september zijn wij te vinden op de markt in Hoogkarspel.

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen en heeft u vragen, belt u ons op 0229-308001 of kijk op www.desmd.nl.