De Rolling Stones na vijf jaar weer in Nederland

Tekst: Piet Reus De bus vol fans zal bij café de Paus vertrekken richting de Arena. Foto Wil Reus.

De Britse band geeft op maandag 13 juni a.s. een concert in de Johan Cruijff Arena. De show maakt deel uit van de Europese Sixty tournee, vanwege het zestig jarig bestaan van de groep.

Op het moment dat bekend werd dat de band weer in Nederland zou gaan optreden, kwamen Stones liefhebbers in beweging. Ook de vele liefhebbers uit Lutjebroek en omgeving!

Voorverkoop

Al gauw kwam daarbij de geruchtenstroom op gang. “Zal het lukken om aan kaarten te komen en op welke manier zullen wij naar het concert gaan.” De officiële voorverkoop van toegangskaarten ging 18 maart van start, de pre-sale voorverkoop begon twee dagen daarvoor! Met een code had je dan al vlug contact en zo werd de toegang geregeld. “De echte fans zijn hiermee bekend.” Jan Bakker kwam met 26 toegangskaarten voor de liefhebbers, Garm Kok en Theo Reus kwamen voor hun contacten op 28 kaarten. Volgende vraag: “Hoe gaan wij op 13 juni reizen, met de trein of kunnen wij wat anders regelen?”

Vervoer
Theo Reus nam contact op met busonderneming Alpha Tours in Hem, waarbij een bus voor 62 personen werd vastgelegd. De bus zal 13 juni om 15.00 uur bij café de Paus gereed staan voor vertrek naar de Arena. De groep zal dan op tijd in Amsterdam aanwezig zijn. “Een mooi moment om even het sfeertje van de omgeving te proeven.”

De dag in Arena
De arena was voor 13 juni met enkele minuten uitverkocht terwijl er 55.000 bezoekers in kunnen, dit ondanks de flinke entreeprijzen. Het voorprogramma zal die avond rond half acht beginnen, terwijl de show met de Rolling Stones een uurtje later op het schema staat. Voor Garm en Theo is vanuit hun vele jaren Rolling Stones ervaring bekend, dat het weer een groot spektakel zal worden. “Altijd energiek, een mooie show, die perfect zal worden uitgevoerd.”
Voor beiden blijft het uniek, dat de groep op die leeftijd zoveel muziek kan voortbrengen. Mick Jagger en Keith Richards hebben inmiddels beiden de leeftijd van 78 jaar bereikt. “Maar het volume klinkt nog zo perfect als veertig jaar terug.” Van de originele bezetting is ook Ron Wood (74), terwijl Darryl Jones en Steve Jordan (beiden 60) er later zijn bijgekomen.

Echte Stones liefhebbers

Garm heeft als 18-jarige in 1973 zijn eerste concert bijgewoond en met dit concert komt hij op zijn 26e concert. Deze avond wordt heel speciaal voor hem, want hij is nu met het complete gezin erbij. Met echtgenote, drie dochters en twee schoonzoons. Theo had in 1989 de eerste Stones ontmoeting, voor hem was 2017 apart, in dat jaar ging hij met zijn gezin hiervoor naar Londen. Hij woont nu het 40e concert bij. “Maandag 13 juni zal ook een aparte belevenis zijn, met zo’n massale groep vanuit Lutjebroek, en dan met elkaar in de Arena genieten.”