De Oude Kerk in Grootebroek

Het Postkantoor organiseert dit jaar opnieuw twee concerten in de Oude Kerk van Grootebroek. De oude Kerk in Grootebroek is op vrijdagavond 26 mei het concertpodium met Birthe Blom en haar Helix trio.
Het concert wordt verzorgd door het Helix trio bestaande uit violiste Birthe Blom (o.a. 1e prijs Nationaal Vioolconcours Oskar Back), geboren Benningbroekse en opgegroeid in Hoorn, altviolist Joël Waterman (summa cum laude afgestudeerd) en celliste Amber Docters van Leeuwen (1e prijs Nationaal Celloconcours).
Luister en geniet
Het Helix trio brengt deze avond een gevarieerd programma met bekende werken uit het strijktrio-repertoire. Na de klassieke opening met het eendelige, korte Schubert-trio, wordt de virtuoze Serenade van Dohnányi gespeeld waarin de invloed van de Hongaarse volksmuziek duidelijk te horen is. Het eerste concertdeel voor de pauze wordt afgesloten met de Aubade van de 20e eeuwse Roemeense componist Enescu, een kort juweeltje met duidelijke invloed van de Roemeense volksmuziek.
Strijktrio-repetoire
Na de pauze wordt Beethovens monumentale Strijktrio opus 3 uitgevoerd, dat met recht een ‘masterpiece‘ genoemd mag worden. Het bestaat uit zes delen die verschillend in omvang zijn en een uiteenlopend karakter hebben. Net als Mozarts Divertimento voor strijktrio wordt het beschouwd als behorend tot het ultieme strijktrio-repertoire