De mooiste hortensia’s: ze zijn er weer!

Cees en Wilma helpen u bij uw keuze uit de vele soorten hortensia’s. Tekst en foto: OdB

Vanaf half maart zijn ze weer volop verkrijgbaar, de hortensia’s van Cees en Wilma. Dit jaar kunt u ook genieten van de nieuwe aanplant tegenover de winkel, bij het Nicolaashuis. Vorige jaar zijn hier allemaal mooie hortensia’s geplant die dit jaar volop bloemen zullen gaan geven. “Een sieraad voor de buurt, voor de mensen die graag een rondje lopen door het dorp en een mooie showtuin voor klanten. Een hortensia wordt met het jaar mooier en we hopen dat iedereen geniet van deze bloemenpracht zodra de knoppen open gaan.”

De bloemisterij aan de P.J. Jongstraat in Lutjebroek staat bekend om zijn prachtige bloemen en boeketten. De rijke bloemenpracht is tot ver buiten het dorp bekend. “Onze bloemisterij ‘De Hortensia’ heet natuurlijk niet voor niets zo. Wij zijn gespecialiseerd in deze schitterende tuinplant, die het overigens ook prachtig doet in een pot op het balkon of terras.”

Genieten van bloemenpracht
De Hortensia is een heel dankbare plant. Met een klein beetje onderhoud trakteert hij elk jaar weer op een enorme bloemenzee. “We hebben deze plant dan ook in vele soorten, maten en kleuren. Trakteer uzelf of een ander!” Cees vertelt: “Boerenhortensia’s, pluimhortensia’s maar ook klimvarianten, we hebben hortensia’s in vele soorten en maten en uiteraard in verschillende kleuren. Voor elke plek in de tuin of in een pot hebben wij een geschikte plant en we adviseren u graag. Dan kunt u extra lang van de bloemenpracht genieten.”

Volop keus, volop kleur
Naast prachtige planten en bloemen voor in de volle grond, een pot of zelfs voor een hang-hortensia kunt u hier ook terecht voor een schitterend boeket voor op de vaas. Dagelijks verse voorraad en volop keus. Cees vertelt: “We zijn uitgegroeid van een klein stalletje langs de kant van de weg tot een volwaardige bloemenwinkel. Een stalletje met enkele hortensia’s bij zijn huis was het begin. Inmiddels komen er dagelijks vele karren vol met hortensia’s en andere mooie planten en vooral ook veel snijbloemen de winkel in. Mensen komen terug vanwege de kwaliteit, het ruime assortiment en het juiste advies. Die service hebben we nog steeds hoog in het vaandel staan.”

Meer dan 60 soorten
De bijzondere ‘Strong Annabel’ aanschaffen? Op zoek naar een pluimhortensia of een hortensia op stam? Voor de laatste nieuwtjes kijkt u op de Facebookpagina of rijdt u even langs de winkel. Kunt u meteen even kijken of er nog van die lekkere aardbeien rondo’s zijn voor bij de koffie vanmiddag. “Want na een uurtje lekker tuinieren, moet je ook even de tijd nemen en van de kleurenpracht genieten!”

Kom langs
De bloemisterij vindt u aan de P.J. Jongstraat 70, 1614 LG Lutjebroek. Voor bestellingen en vragen kunt u contact opnemen met 0228 520 217/ 06-23466124 of kijk op www.dehortensiagroothandel.nl