De lekkerste noten vind je op de markt

Foto: Olga de Boer

De Pindabranderij is gespecialiseerd in noten, gedroogde zuidvruchten, granen, zaden en pinda’s. “U vindt ons op donderdagen op de markt in Stede Broec, recht voor het gemeentehuis.”
Annika den Burger-Boontjes vertelt dat zij verliefd werd op de jonge André, wiens ouders ‘De Pindabranderij’ hadden. “André werkte wel eens mee in het familiebedrijf en zodoende rolde ik er ook een beetje in. We kregen allebei steeds meer passie voor het product en voor het directe contact met de klanten door onze verkoop op de markt.” Van werknemers zijn ze gegroeid naar vennoot en inmiddels heeft ‘de oude garde’ zich helemaal teruggetrokken. “Zij kijken met vertrouwen toe en genieten er van om te zien hoe wij er onze eigen draai aan geven.”
Dichtbij het product

Het is niet de bedoeling van André en Annika om het bedrijf te vergroten. “We willen dicht bij ons product blijven en we genieten ervan om zelf op de markt te staan en onze klanten te kunnen informeren, adviseren en kennis te laten maken met nieuwe smaken.” Annika vertelt: ”Wél willen we ons assortiment verder uitbreiden. Het liefst met zelfgemaakte producten. Zo maak ik zelf vruchtentaarten met noten en zuidvruchten die we verkopen op de kraam. Ook onze chocolade-studentenflikken en marsepeinbonbons zijn van eigen hand. Wij stellen ook unieke notenmixen samen, eventueel met u samen, zodat iedereen volop kan genieten.”

Voor gezonde trek
“We hebben veel verschillende soorten noten, pinda’s, granen en zaden, volop keus in rijstcrackers en zoutjes, chocolade en noga. Verder vindt u bij ons een heel ruim assortiment aan gedroogde zuidvruchten zonder toegevoegde suikers.” Annika zegt: “Probeer eens iets nieuws, laat u verrassen door de meest uiteenlopende smaken. Vraag ons naar een alternatief, we laten u graag iets proeven.”

Zuidvruchten
Gedroogd fruit blijft heel lang goed waardoor je er het hele jaar van kan genieten. Ons assortiment bestaat uit o.a. mooie zachte abrikozen uit Turkije, Franse pruimen, zoete Chileense rozijnen en frisse Afrikaanse mango. “Dat zijn slechts een paar voorbeelden van wat wij te bieden hebben. Gedroogd fruit word veel gebruikt in de keuken maar is ook zeker een lekkere en gezonde snack om bijvoorbeeld mee te nemen naar school of het werk.”

Ook online
“Naast onze kraam op de markt, hebben wij ook een webshop. Ook via die weg verkopen wij de overheerlijke producten uit ons assortiment. We doen ons uiterste best om deze na het ontvangen van een order zo vers en snel mogelijk bij onze klanten thuis te krijgen. Verzending boven €30.00 binnen Nederland is gratis.”

Tips en ideeën
“Eten is leuk en lekker, maar het bereiden ervan vinden wij net zo leuk om te doen. Vraag dan gerust eens naar onze tips, ideeën en recepten!” Heeft u een vraag dan kunt u die mailen aan annika@pindabranderij.nl of bellen met 06-2933 1520.