De Kinderen van Kappio en dieren

Bij Kappio vinden wij het heel belangrijk dat kinderen met dieren er al jong kennis mee maken
Bij Kappio vinden wij het heel belangrijk dat kinderen met dieren er al jong kennis mee maken

Al verschillende kinderen van Kappio hebben lekker met Fred (Ready Fredie Go), de pony van Lotte Hoff, mogen knuffelen en hem mogen verzorgen. Fred is ook al eens naar de peuterschool de Peuterhorn uit Lutjebroek geweest, waar de kinderen hem mochten borstelen. Ze mochten met Fred wandelen.

Zo leerden we de kinderen waar ze op moeten letten met een dier en wat een dier fijn vindt, maar ook wat hij spannend kan vinden. Het is niet alleen leuk en aandoenlijk, maar ook nog eens reuze goed voor de ontwikkeling!

Best spannend
Bij BSO op Zuid in Bovenkarspel, zijn er een aantal kinderen die gek zijn op dieren. Het enthousiasme was dan ook groot dat ze hoorde, dat we naar de boerderij gingen waar ze een pony mochten verzorgen. Sommige vonden het toch wel even spannend in het begin. De nieuwsgierigheid won het, enthousiast werd er geborsteld en gewandeld met de pony.

Hooi en stro
Ze mochten helpen met voeren, druk werden plukken hooi aan de pony gegeven. Hij moest natuurlijk ook een lekker bedje, dus ook werd er nieuw stro in de stal gedaan. Ook leerden ze dat ze rustig moesten doen, omdat Fred het ook spannend kan vinden. Dieren zijn hele mooie spiegels. Daarom vinden wij het bij Kappio ook heel belangrijk dat de kinderen er al jong kennis mee maken. We leren ze ook dat ze, dat ze de dieren voorzichtig moeten benaderen. Uiteraard is er altijd een volwassene bij voor de veiligheid.

Respect voor dieren
Kinderen voelen zich vaak erg aangetrokken tot dieren. Het aaien van een dier werkt ontspannend. Het samen verzorgen brengt je kind respect voor dieren en verantwoordelijkheidsgevoel bij. Bovendien kunnen je kind en een dier veel plezier van elkaar hebben en van elkaar genieten. Je kunt kinderen dan ook niet vroeg genoeg leren om te gaan met dieren.