JE KLEINZOON BIJ EEN PAK VLA

Een supermarktketen geeft bij de boodschappen plaatjes mee van voetbalvereniging de Zouaven. Hele vereniging op de gevoelige plaat gezet, teams opgetrommeld en bestuurskamer omgeturnd tot fotostudio om alle leden vast te leggen. U krijgt nu bij een onsje boterhammenworst de foto van uw buurjongen of uw kleinzoon bij een pak vla. Heel Stede Broec kent de keeper van zaterdag 2 inmiddels.

Als politiek zijn we daar best jaloers op. Wat zou het mooi zijn als u uw volksvertegenwoordigers ook zou weten te vinden? Wij nemen namelijk voor u belangrijke beslissingen. Achter elke beslissing zit een afweging van belangen. Opdracht van het Rijk om ons afval beter te scheiden bijvoorbeeld. Of voor sociale huurwoningen om de wachtlijst voor onze huurders te verkorten, het centrum aantrekkelijker te maken met een verblijfsplein.

PVDA/GroenLinks maakt de laatste 8 jaar deel uit van de coalitie. Dat betekent dat we meesturen aan de keuzes die de gemeente maakt. Juist de wethouder van onze partij (Bart Nootebos, plaatje 719 van uw Zouavenalbum) heeft veel zaken in gang gezet en ook al afgerond. De herinrichting van de Industrieweg, de komst van ‘t Keetje en de Zorgbakkerij bij de Molen mede mogelijk gemaakt, waar u heerlijk kunt koffiedrinken bediend door zorgcliënten. Het Streekplein als eerste stap naar een afgerond centrum. Veel sociale woningen gerealiseerd in Oosterweed, achter het Verenigingsgebouw en bij het Politiebureau.

Ook voor kopers zijn veel projecten in gang gezet. Oosterweed wordt afgerond en de schop gaat straks in de grond voor Waterweide, de volgende prachtige nieuwbouwwijk bestaande uit 7 eilanden in een waterrijke omgeving.

Allemaal keuzes die u buiten ziet als u door onze gemeente rijdt. De wethouder werkt in opdracht van de gemeenteraad. U kiest 21 maart die gemeenteraad.

Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat u weet waarvoor u kiest? Kunnen we in navolging van de Dekamarkt, misschien één van de andere supermarkten verleiden om de raadskandidaten op de kiek te zetten en zullen de Spar, Lidl of Deen daar brood in zien? Wat denkt u?