Column PVDA/GL Stede Broec

Doet u ook nog mee?
Ik neem even een paar krantenkoppen met u door:
Rabobank: “Het besteedbaar inkomen van huishoudens staat al bijna 40 jaar vrijwel stil.”
Onze koning in de laatste troonrede: “Niet iedereen merkt de economische groei voldoende in het dagelijks leven. Het is daarom belangrijk dat meer mensen gaan profiteren van de economische voorspoed.”
De Volkskrant: “In elke schoolklas zit wel een arm kind.”
… en zet dit eens af tegen de juichverhalen in de landelijke politiek over onze economie. Dan heeft een groot deel van de kiezers toch groot gelijk als zij het niet meer snappen. Dat je het gevoel krijgt, dat de politiek niet het eerlijke verhaal vertelt.
Waarom moet de zorgpremie omhoog? Waar zijn al die sociale huur- woningen als iedereen voor een koopwoning kiest? Voor mensen met een klein pensioen, mensen die hard werken maar niet in de top zitten en mensen in de bijstand gaat het helemaal niet heel veel ‘beter met Nederland’. Juist voor deze mensen moet de overheid zich inzetten.
Landelijk, maar ook lokaal. Dáár heb ik me
sterk voor gemaakt de afgelopen periode:
meer mensen toeleiden naar werk, meer geld
voor bijzondere bijstand zodat alle kinderen
mee kunnen doen, op schoolreis kunnen, op
muziekles of een sportclub. Eveneens bereikt:
huurders betalen straks geen rioolheffing
meer in Stede Broec. Vanuit de redenering:
het riool hoort bij de woning (vastgoed) en de woning is van de wo- ningbouwvereniging. Dat betekent een veel lagere rekening voor deze financieel kwetsbare groep.
De komende 4 jaar zal PVDA/GroenLinks zich blijven inzetten voor mensen die de gemeente nodig hebben. Voor zorg, voor je inkomen, voor de vereniging of voor je bedrijf. Hoog op de prioriteitenlijst van PVDA/GroenLinks staat de bestrijding van eenzaamheid. Dat betekent veel actiever zijn in de buurt. Signalen oppakken als overheid zodat ie- dereen mee telt en mee doet in Stede Broec. Daar streven wij naar.
Want de ketting is zo sterk als de zwakste schakel!
Bart Nootebos