column Onafhankelijke Partij Stede Broec

Verkiezingen
De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan. Partijen zijn bezig met hun verkiezingsprogramma. Hoe kom je als kiezer tot de juiste keuze. Alle partijen zeggen het beste met jou voor te hebben, het valt niet mee om dat te doorgronden.
Vier jaar lang proberen partijen de kiezer te beïnvloeden, bijvoorbeeld door moties in te dienen die niets toevoegen, maar alleen dienen om zich als partij te profileren. Prik daar als kiezer maar eens doorheen. Iedere partij heeft zo zijn eigen waarheid. Een extreem voorbeeld zijn de Amerikaanse verkiezingen. De kiezer versterkt “zijn”waarheid door sociale media en luistert niet meer naar het tegengeluid. De standpunten verharden. Iedere kiezer heeft eigenlijk de plicht zo veel mogelijk op zoek te gaan naar de waarheid.
Meedoen in de politiek is niet populair bij de inwoners, dat is jammer. Lid zijn van een fractie en meepraten is de meest ultieme vorm van burgerparticipatie. Burgers beslissen wat er gebeurt in de gemeente. Wij zijn bijvoorbeeld voor het behoud van groen in het oude lint en tegen het steeds maar meer verdichten. Iedereen die dat wil kan daar over meepraten en dat hoeft niet veel tijd te kosten.
Op 21 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De partijen zullen zich, meer dan anders, laten zien en beloftes doen. De verkiezingskas van de landelijk gebonden partijen wordt door Den Haag gesubsidieerd, Dat geldt niet voor de lokale partijen. Dat is dus een ongelijke strijd om de gunst van de kiezer. We hebben bijna een bestuursperiode achter ons en het geheugen van de kiezer is kort. Men weet niet meer wie waarvoor verantwoordelijk is geweest. Ga niet alleen af op de mooie woorden maar kijk wat een partij heeft gedaan voor Stede Broec. Zo maak je de beste keuze voor de toekomst.
Piet Zwaan Fractie voorzitter Onafhankelijke Partij.