Column Fione de Vos- Janssen

December gevoel

Op het moment dat ik deze column schrijf, klinkt het hoefgetrappel van het paard van Sinterklaas in de verte nog na van. Ik hoop dat onze jongste inwoners van Drechterland een onvergetelijke sinterklaasavond hebben gehad. Nu de donkere dagen voor kerst zijn aangebroken zie ik in de knusse, gezellige huiskamers de kerstbomen al staan. De lichtjes in de voortuinen glinsteren mij tegemoet, als ik naar huis rijd. Ik mis alleen de klassieker “Driving home for Christmas” nog op de radio. Die geeft mij altijd een bijzonder en warm gevoel.

Wat deze periode wel nog extra bijzonder maakt, is de oranje versiering te zien voor een omstreden WK waar ons Nederlands elftal zich in ieder geval heeft geplaatst voor de kwartfinale. Ons team wordt wel eens vergeleken met een dieselmotor die langzaam opwarmt en steeds soepeler gaat lopen. Met wat geluk erbij kunnen de oranje vlaggetjes helemaal tot en met de finale op 18 december blijven hangen. Mijn voetbalhart klopt al sinds ik een jaar of 8 was en actief kennis maakte met het voetballen Dus ik ben een groot fan en hoop dat Nederland nog meer wedstrijden wint. Oranje aanmoedigen verbindt ons en zorgt voor zoveel vreugde. Maar naast deze leuke dingen zijn er zaken waar ik mij zorgen over maak.

Daarom wil ik u ook een boodschap meegeven. Deze boodschap past in mijn ogen goed bij deze periode van het jaar. December is altijd al een dure maand. Maar de laatste tijd lopen de kosten van de dagelijkse dingen die van belang zijn om zorgeloos te kunnen leven en ondernemen behoorlijk op. Om mij heen zie ik dat veel inwoners en ondernemers hiermee worstelen. Soms vraag ik mij dan af hoe kan ik hier een toegevoegde waarde in zijn. Misschien door het bieden van een luisterend oor want dat is een kleine moeite en helpt wellicht de ander alweer een stukje vooruit.

Iemand is op z’n allersterkst op het moment dat je je kwetsbaar durft op te stellen. Want het vragen om hulp betekent namelijk niet dat je opgeeft. Het betekent juist dat je weigert op te geven. Daarom mijn vraag aan u, wacht niet te lang, vraag om hulp. Het is geen teken van zwakte maar van kracht. En als u niet weet waar te beginnen, dan ben ik bereid u daarbij te helpen. Ik wil namelijk een wethouder zijn van en voor iedereen.

Een warme kerstgroet,

Fione de Vos-Janssen
fione.devosjanssen