Clusius officieel Gezonde School

Het Clusius College in Grootebroek heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten zij zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het Clusius College is trots op dit behaalde resultaat!
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het Clusius College voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.
Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Voeding. Zo hebben zij onlangs van het Voedingscentrum een gouden schaal ontvangen voor hun gezonde schoolkantine. In de kantine bieden zij alleen nog maar ‘de verantwoorde keuze’ aan en leerlingen krijgen les in voedselonderwijs.
Directeur Cor de Vries van het Clusius College Grootebroek is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt het logo Gezonde School op een mooi plekje in de school.”
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.