Bijzonder ondernemende familie uit de Streek

Andrik Klaas Meijer is de eigenaar van het aannemersbedrijf A.K. Meijer uit Bovenkarspel. Met een team van circa 40 gespecialiseerde timmerlui werkt hij mee aan vele mooie projecten hier in de regio.
“Wij werken samen met alle grote aannemers in de buurt en doen zowel nieuwbouw, verbouw als renovatiewerkzaamheden,” vertelt Andrik. “Iets doen wat je leuk vindt, mooie dingen neerzetten en af en toe even achterom kijken. Een beetje trots zijn op wie je bent, waar je vandaan komt en wat je hebt neergezet.”
Bijzondere plek
Het bedrijf A.K. Meijer B.V. vindt u aan de Spoorsingel 8 (linker/lager gelegen deel van het pand), 1611 BM Bovenkarspel. Andrik vertelt: “Dit pand werd door mijn opa gebouwd en is altijd in de familie gebleven. Nu heb ik hier mijn kantoor van het aannemersbedrijf. Eerder zaten hier o.a. de Bruidswinkel van mijn oma. Er is hier altijd actief ondernemerschap geweest en dat dat kan in een bijzonder pand maakt het extra leuk. Het logo van mijn bedrijf laat een oude foto zien van mijn overgrootopa : J.Z.M. Weeteling, die de eerste houtzager nabij de molen was. ‘In het hout op de Spoorsingel sinds 1954’ staat ook niet voor niks in het logo. Door de aderen van deze familie stroomt ondernemersbloed.”
Over het bedrijf
Als Andrik zijn werk beschrijft is het lastig om het kort samen te vatten. “Hier kunt u terecht voor aannemen en uitvoeren van projecten in vastgoed en nieuwbouw binnen de algemene burgerlijke bouw en de utiliteitsbouw. Daarnaast adviseren we, houden we toezicht op de uitvoering bouwprojecten. Daarnaast stelen we arbeidskrachten ter beschikking, de werving en selectie doen we zelf. Vakmensen zijn bijzonder en als gespecialiseerd timmerbedrijf wil je weten wie je waar in kan zetten.”
Ondernemend
Het beginnen van een eigen onderneming was eigenlijk een logische stap voor Andrik. Hoewel het aan zijn achternaam niet meteen is af te lezen, komt hij uit een echte Middenstandsfamilie. De naam van de familie Weeteling is met de Streek verbonden. Iedereen kent de naam: van de keukenzaak, de houthandel, de ijzerwarenzaak en natuurlijk oma’s Bruidsmodezaak. Dat lijstje is bij lange na niet compleet. Bij de Broekerhaven was jarenlang een winkel met vis – en hengelsportbenodigdheden: inderdaad ook een Weeteling!
Bijzondere band
Met zijn oma- Aukje Weeteling-Vegter -, die inmiddels 93 is en in Rigterhof woont, heeft Andrik een bijzondere band. “Hij is zo’n lieve jongen,” zegt oma en steekt haar duim nog maar eens naar haar kleinzoon op. Knuffelen mag nu even niet, maar de bijzondere band tussen de twee straalt er vanaf. Andrik: “Mijn oma is ook al vele jaren een soort van sparringpartner, met wie het heerlijk praten is over ondernemen en nieuwe ideeën. Zij zal mij altijd aanmoedigen iets aan te pakken en door te zetten. Ze heeft zelf jarenlang de ‘zaak’ gerund en weet ontzettend veel. Ze is en blijft voor mij een bijzondere vrouw!”
Coronaeffect
Iedereen is geraakt tijdens de afgelopen periode waar corona het meest besproken onderwerp leek te zijn. Zowel zakelijk las privé heeft Andrik het nodige meegemaakt. “Dat maakt je soms verdrietig, maar ik voel me juist ook gesteund en krachtig. Soms gaat het niet zoals je wilt, maar we gaan altijd door en zetten de schouders er opnieuw onder. Zo zitten wij in elkaar!”
In contact komen met A.K. Meijer kan via 06- 51 28 40 29 of mail aan planning@akmeijer.nl