Beweegspeurtocht in Stede Broec

Gisteren organiseerde Team Sportservice in Stede Broec een beweegspeurtocht. Een leuke speurtocht voor jong en oud. Bij de start kreeg iedereen een tasje met sport- en spelmateriaal. Vanaf de start was het al een grote puzzeltocht. Vertrek naar het westen was de eerste aanwijzing. Voor velen was het even nadenken hoe het ook alweer werkte met noord, oost, zuid, west. De één pakt meteen zijn telefoon erbij en de ander gaat nadenken hoe het ook alweer zat met de zon. Kwam deze nou op in het westen of juist in het oosten?

Op de route konden de deelnemers diverse beweegactiviteiten doen. Bij verenigingen, onder begeleiding van vrijwilligers. En ook zelf. De deelnemers in Stede Broec startte de route bij Inventas. Vanaf daar ging de route naar de voetbalvelden van K.G.B. Daar mocht men scoren op doel. Vervolgens werd er geklommen en geklauterd bij de Streker Survival Vereniging. En kon men visjes vangen op het terrein bij atletiekvereniging S.A.V. Echte vissen? Nee natuurlijk niet…. Met hoepels en touwen werd er gevist naar kartbandjes en sponzen. Grote en kleine ‘vissen’ dus. Daarna vervolgde de route naar de overzijde van de weg. Bij het pand van de reddingsbrigade moest een rebus worden opgelost om naar de volgende opdracht te gaan. Via een wandelpad door de natuur vervolgde de route met verschillende opdrachten. Na ongeveer 1,5 kilometer wandelen en leuke opdrachten tussendoor kwam de speurtocht weer ten einde.

Jong en oud heeft onwijs genoten. De organisatie kijkt terug op een geslaagde en wil via deze weg alle deelnemers en vrijwilligers bedanken.

www.teamsportservice.nl/westfriesland & www.facebook.com/sportservicewestfriesland.