Bas Koeten Racing verdubbelt inzet in Porsche Carrera Cup Benelux met Kay van Berlo

 

Na een tot dusver geslaagd debuut in de Porsche Carrera Cup Benelux met de 16-jarige Porsche Junior coureur Loek Hartog weet het team van Bas Koeten Racing de inzet in dit kampioenschap verder uit te breiden. Met ingang van de Pinksterraces op Circuit Zandvoort vervoegt Kay van Berlo zich bij het team met een fonkelnieuwe Porsche 991 GT3 Cup.

Van Berlo, 18 jaar oud en afkomstig uit Veghel, was vanaf zijn jonge jaren actief in karting en maakte in 2018 de overstap naar de autosport. In de wintermaanden reed de jongeling nog Asian Le Mans Series in een LMP3 en voor het resterende seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup in de regio, stapt Van Berlo over naar de Porsche. De voorliefde voor Porsche heeft Van Berlo niet van een vreemde: zijn vader Marcel heeft eveneens een 991 GT3 Cup. Jongere broer Glenn rijdt dit jaar Formule 4. Kay van Berlo: “Ik ben superblij om met Bas Koeten Racing deel te nemen aan de Porsche Carrera Cup Benelux. Ze hebben laten zien dat ze hun spullen uiterst goed voor elkaar hebben door direct te presteren in de openingsraces. Ik kijk uit naar een goede samenwerking en hopelijk veel champagne!”

Bas Koeten: “Het klinkt als roulette: we verdubbelen onze inzet! Naast de nieuwe Porsche van Loek Hartog zijn we trots te kunnen melden dat we Kay van Berlo toevoegen aan onze line-up. De leercurve van Loek is zeer steil, we verwachten dat bij Kay ook te zien. Zijn race-ervaring is zonder meer goed. Vele jaren karting, LMP3 en met zijn familie reed hij ook al vaker met de 991 GT3 Cup. Via Porsche Motorsport konden we snel een nieuwe auto betrekken, die is net binnen. Daarmee hebben we nu twee Porsche sprintauto’s en één Porsche voor endurance wedstrijden in onze renstal. Samen met deze jongelingen gaan we er hard aan werken om te groeien in de GT-racerij met voorlopig een focus op Porsche Carrera Cup en voorts Porsche Supercup.”

Het eerstvolgende evenement waarbij Kay van Berlo en Loek Hartog in actie komen, is de Pinksterraces op 7-9 juni op Circuit Zandvoort, gevolgd door het DTM evenement op 19-21 juli op TT-Circuit Assen.