B-Stock 60’s treden op tijdens Taaipop 2022

Boven v.l.n.r. Marco Vlaar gitaar, Bert Jongsma Basgitaar. Midden: Harry Reus drums, Ruud Kersten toetsen en onder; Marcel Visser zang en gitaar. Tekst OdB. Foto Milou Vlaar.

Taaipop zal dit jaar plaatsvinden op 9 april 2022 en de band B-Stock 60’s zal daar dit jaar optreden. Na een lange tijd waarin de band alleen kon repeteren zien zij nu uit naar een spectaculair optreden voor liefhebbers van muziek uit de sixties.
“De afgelopen periode hebben wij niet kunnen optreden, alles was dicht. We konden alleen repeteren als de regels dat toestonden en alle bandleden ‘gezond’ waren. Dolblij zijn we dat er nu weer optredens mogelijk zijn en dat we onze muziek weer mogen laten horen aan publiek. Hopelijk genieten jullie er net zo van als wij!”
Oefenruimte
In de oefenruimte -in een afgesloten gedeelte van een grote schuur ergens in de verkaveling- komen de mannen van B-Stock 60’s wekelijks bijeen. De ruimte is bijzonder aangekleed. Naast posters van eerdere optredens en festivals hangen er parachutes aan het plafond. “Dat is vanwege de galm in deze hoge ruimte. Het is een creatieve oplossing die er ook nog eens gezellig uitziet. Want dat is misschien wel het allerbelangrijkste: plezier in wat je doet en een beetje creativiteit! We gaan altijd vol energie naar huis na een avondje repeteren.”
Driewielers en historie
Hoe kennen deze mannen elkaar? “We reden als jonge knaapjes al samen op driewielers door de straat,” trapt Harry af. “Ruud en ik waren buurjongens, gingen samen naar school. Beiden zijn we de muziek ingerold. Die gezamenlijke liefde voor muziek brengt ons bijeen.” Harry vertelt dat zijn eerste drumstel niks meer was dan een paar oude blikken. “Mijn eerste drumstel heb ik letterlijk zelf gemaakt. Mijn broer was manager van een band, zo kreeg ik ook toegang tot drums.” Ruud ging op pianoles en werd zelfs pianostemmer van beroep. Iets dat hij nog steeds met veel plezier doet.
Broer met gitaar
Bert weet nog goed dat hij één van de eerste keren optrad. “Lang geleden, op de basisschool, deed ik een playback act en ‘zong’ een hit van de Beatles. Gitaar spelen heb ik mezelf daarna geleerd door te kijken naar mijn broer. Hij had een gitaar en als hij klaar was ging ik ‘stiekem’ oefenen wat ik hem had zien doen. Ik speelde gitaar in een band toen onze basgitarist opeens boos weg liep. Iemand moest het overnemen en dat werd ik. Bij de B-Stock 60’s ben ik dat blijven doen. ” Marcel oefent al jaren met zijn gitaar op het toilet. “Dat doe ik graag daar vanwege de mooie akoestiek.”
De nieuwkomer
B-Stock 60’s is in 2017 begonnen met een vijftal. De gitarist verhuisde en via Facebook werd een oproep gedaan voor een nieuwe gitarist. Marco las het bericht en kwam langs om eens een avondje te repeteren. “De klik was goed. Tenminste, aan het einde van de avond ben ik weggegaan met de woorden: “Tot volgende week” en niemand sprak dat tegen,” grapt Marco. Inmiddels speelt hij al 5 maanden met de mannen en geniet volop.
Bandleden voorstellen
Deze 5 artiesten hebben samen vele jaren podium ervaring en hebben een uitgebreid repertoire dat ze graag ten gehore brengen. Kom jij ook naar Taaipop om ze te horen spelen?