B-Stock 60’s: het geluid van de jaren zestig in De Stek

De vijf persoons formatie bestaande uit Bert Jongsma, Ruud Kersten, Harry Reus, Marco Vlaar en Marcel Visser verzorgt op zaterdag 25 februari weer een muzikale top avond.

Marcel: “Wij brengen die avond popmuziek, vooral vanaf 1964. Met de muziek van de Animals, Stones, Kinks, Golden Earrings, Beatles, Small Faces en nog veel meer. Die avond hebben wij een repertoire met een variatie van zeker een zestigtal nummers.” In hun wekelijkse oefengelegenheid, een ongedwongen en gezellig muzikaal sfeertje met de groep van vijf. Dat maakt het voor een praatje ook zo leuk.

De Stek

Een viertal jaren geleden waren zij met de band ook in de Stek. Daaraan hebben zij goede herinneringen. Via een praatje met Karin en Frank van het Dorpshuis kwam het weer tot een datum en zo kwam 25e februari op de agenda. Als band kijken zij zeker weer uit naar het optreden in de Stek.

De band

De band bestaat inmiddels al een zestal jaren. Harry drums, Ruud toetsenist en met elkaar 2e en 3e stem, Marcel gitaar en zang, Bert bassist en Marco gitaar. “Van ieder optreden genieten wij, maar optreden in eigen omgeving blijft altijd leuk.” Ook traden zij al meerdere keren op met de kermissen in de Paus, zij traden ook op met Taaipop en Pauspop en ook worden zij bij feestjes gevraagd. Zij hebben in 2019 bij de laatste kermis in Grootebroek de muziek verzorgd. Op 18 maart a.s. hebben zij een thema-avond sixties in het cultureel centrum van Heemskerk en dat vinden zij toch zeker wel speciaal.

Muzikale herinneringen

Het lijkt wel of iedere muzikant, dat min of meer in zich heeft. Als kind werd door Marcel altijd al onder de douche gezongen. Hij zingt eigenlijk al zijn leven lang, Har en Ruud zijn ook onderdeel geweest van Razor Blade, Bert denkt nog wel eens terug aan de Broekerhaven band en Marco is onderdeel geweest van Challenge en met de band Midlife waren zij muzikaal betrokken bij 700 jaar Hoogkarspel.

Terug naar nu
De vijf leden van B-Stock 60’s kijken met elkaar uit naar zaterdag 25 februari a.s. aanvang 20.30 uur, de avond in Dorpshuis de Stek in Grootebroek, voor het geluid van de jaren zestig. Een avond waarbij zij zeker voor een muzikale topavond zullen zorgen.