ABN AMRO Bovenkarspel sluit per 24 mei a.s.

Bovenkarspel, 8 februari 2018 – Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze de webcam, telefoon, chat of e-mail. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Bovenkarspel is dat het geval. Inmiddels is het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan de Stationslaan 10-12 in Bovenkarspel zelfs zo sterk afgenomen, dat ABN AMRO heeft besloten op 24 mei 2018 het kantoor te sluiten.

Klanten van het kantoor Bovenkarspel worden binnenkort ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op een ander kantoor, zoals aan de Veemarkt 6 in Hoorn. Ook zijn daar geldopnamen en stortingen mogelijk. Een geldautomaat voor opnamen en stortingen staat bovendien aan de Venedie 8-10. Aan het Koperwiekplein 14A in Enkhuizen staat een geldautomaat die alleen geschikt is voor opnamen. Op deze locatie komt ook een sealbagautomaat. Klanten van het kantoor Bovenkarspel hebben ook de mogelijkheid om op een kantoor bij hun in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet of mobiel.

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: ‘Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Ook voor een hypotheekgesprek kiezen onze klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een gesprek via webcam, vaak vanuit hun eigen huiskamer. Daarom gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden. ABN AMRO wil ook in de toekomst alle klanten optimale service en persoonlijk advies bieden. De klant kiest hiervoor zelf het moment en de manier waarop. Tegelijk hebben we met onze seniorencoaches extra oog voor onze oudere klanten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken.’

Klanten laten duidelijk zien dat Internet Bankieren en Mobiel Bankieren inmiddels ondubbelzinnig de voorkeur genieten voor contact met de bank. Zo wordt de Mobiel Bankieren app al ruim 70 miljoen keer per maand gebruikt, bijvoorbeeld om geld over te maken, de daglimiet aan te passen of creditcardgegevens in te zien. Ook het aantal adviezen dat klanten krijgen via de webcam neemt snel toe en krijgt een hoge waarderingsscore van klanten. Het bezoek aan kantoren loopt daarentegen de laatste jaren steeds sneller terug. De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor.

De medewerkers van het kantoor Bovenkarspel zullen voortaan werken in een van de ABN AMRO kantoren in de buurt. De huur van het kantoorpand wordt opgezegd.

Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met ABN AMRO persvoorlichting tel. 020 – 628 89 00.