Aanmelden Waterweken Drechterland van start

 

Op zondag 19 augustus komen de Westfriese Waterweken tot een spetterend einde in Drechterland. De activiteiten vinden plaats in het centrum van Hoogkarspel en aan het strand in Schellinkhout. Voor de diverse onderdelen dient men zich van te voren aan te melden. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Brunch op het plein

In Drechterland start de dag met een brunch op het Raadhuisplein in Hoogkarspel. Op het plein komt de Westfriese Tafel te staan, waaronder je samen met familie en vrienden kunt genieten van een uitgebreide brunch verzorgd door Gerard Besseling. Het trio Zusss verzorgt de muzikale omlijsting. Voor 8,50 euro kun je mee brunchen.

Waterbootcamp en wandelen in Schellinkhout

Na de brunch is het tijd voor het middagprogramma. Bootcampschool Physic Factory organiseert op het strand van Schellinkhout een waterbootcamp. Het is een afwisselende training met oefeningen op het droge en in het water. Liever aan de wandel? Wandelen & Slapen neemt je mee voor een waterwandeling langs het West-Friese landschap inclusief versnaperingen.

Kiten en windsurfen

Altijd al eens willen ervaren of kitesurfen iets voor je is? Speciaal voor de Waterweken in Drechterland heeft KiteFEEL in Schellinkhout een mooie aanbieding: voor slechts 15 eurokun je een proefles kiten volgen (normaal 35 euro). Of volg een proefles windsurfen met Surfside de Midget. Ook kun je hier gezellig suppen, een drankje, ijsje of snack halen en springen op het springkussen.

Minecraft workshop voor kinderen

Heb jij wel eens gehoord van het verdronken kasteel bij Wijdenes? In de zeventiende eeuw zou hier een kasteel gestaan hebben, maar het is verwoest door de Westfriezen tijdens de opstand. Er is zo weinig bekend over het kasteel dat het veel nieuwsgierige onderzoekers aantrekt: waar stond het precies en hoe zag het er uit? Samen met Bibliotheek Hoogkarspel kunnen kinderen het kasteel nabouwen in Minecraft.

Aanmelden voor de activiteiten

Via de Waterweken website vind je meer informatie over de activiteiten en over hoe je je kunt aanmelden voor de diverse activiteiten. Ga hiervoor naar www.waterweken.nl/drechterland