Aangepast programma 4 mei herdenking/ Stede Broec

Dit jaar geldt een aangepast programma rondom de jaarlijkse 4 mei herdenking. Vanwege de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om een openbare herdenking te houden in de gemeente. Dat betekent dat de traditionele herdenking om 20.00 uur niet door kan gaan. Burgemeester Wortelboer zal op een passende wijze eer betuigen aan de slachtoffers die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.
Film kransleggingen
Burgemeester Wortelboer zal op 4 mei alle begraafplaatsen bezoeken om bij de oorlogsmonumenten een krans te leggen in het bijzijn van een van de veteranen. Ook legt hij een krans bij het herinneringsmonument op het Streekplein. Van deze kransleggingen worden foto’s en een filmpje gemaakt die u kunt zien op onze website en facebookpagina: https://www.facebook.com/gemstedebroec.
Gedichten kinderen
Een aantal kinderen van basisschool De Uilenburcht hebben een gedicht geschreven voor de 4 mei herdenking. De volledige filmpjes waarin zij hun gedicht voordragen kunt u ook aan het begin van de avond zien op onze website www.stedebroec.nl.
Nationale Herdenking
De gemeente Stede Broec vraagt inwoners om thuis te herdenken. Meer informatie over de Nationale Herdenking en 75 jaar vrijheid is te vinden op https://www.4en5mei.nl/. Hier worden ook tips gegeven voor thuis herdenken door bijvoorbeeld een virtuele bloem te leggen en het Wilhelmus te zingen om 20.02 uur.