Aangepast programma 4 mei herdenking Drechterland

Dit jaar geldt een aangepast programma rondom de jaarlijkse 4 mei herdenking. Vanwege de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om een openbare herdenking te houden in de gemeente.
Burgemeester Pijl zal op een passende wijze zijn eer betuigen aan de slachtoffers die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Videoverslag kransleggingen
Burgemeester Pijl zal op 4 mei overdag alle herdenkplekken bezoeken en in het bijzijn van één afgevaardigde (van bijvoorbeeld het 4/5 comité) uit het betreffende dorp de kranslegging verzorgen. Van deze kransleggingen en een korte toespraak van de burgemeester wordt een videoverslag gemaakt die u aan het begin van de avond kunt zien op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/nieuwsuitdrechterland.

Nationale Herdenking
De gemeente Drechterland vraagt inwoners om thuis te herdenken en geen bezoek te brengen aan de herdenkplekken in de gemeente. Meer informatie over de Nationale Herdenking en 75 jaar vrijheid is te vinden op https://www.4en5mei.nl/. Hier worden ook tips gegeven over thuis herdenken door bijvoorbeeld een virtuele bloem te leggen en het Wilhelmus te zingen om 20.02 uur.

Aangepast vlagprotocol
Om ondanks alle maatregelen toch uitdrukking te kunnen geven aan onze behoefte aan herdenken, heeft het kabinet het vlagprotocol voor 4 mei dit jaar aangepast. De vlag gaat voor één keer halfstok van zonsopgang tot zonsondergang en niet, zoals gebruikelijk is, pas vanaf 18.00 uur.