INVENTAS moet je zelf ervaren!

Foto en tekst : Olga de Boer

Ken jij Jongerencentrum Inventas al? Ben je er al eens binnen geweest? Of ben je langs de buitenkant gereden en heb de stap nog niet gezet om eens binnen te kijken? “Tieners en jongeren zijn hier van harte welkom en kunnen zelf ervaren hoe gezellig het is om hier met elkaar iets te ondernemen!”

De dagelijkse leiding van het jongerencentrum is in de handen van Jillis Vermeulen (coördinator/jongerenwerker) en Frank Musman (tienerwerker/beheerder). “Wij zijn hier voor jou. Gewoon om even te chillen of om huiswerk te maken, even te praten met vrienden of met ons en natuurlijk kun je hier ontspannen tijdens een potje pool, darts of air-hockey.”

Groot en breed aanbod

“Wij streven naar een huiselijke sfeer. Er staat een knusse bank, er is genoeg te doen van een gezelschapsspel tot even op de spelcomputer. We bieden verder een heel divers aanbod van activiteiten aan. Die activiteiten worden door jongeren georganiseerd vóór jongeren. Dus heb jij een leuk plan, leg het aan ons voor. Je staat er nooit alleen voor. Je wordt begeleid bij het organiseren, je leert een begroting opmaken, flyers en posters vormgeven. Je leert heel veel nieuwe mensen en bovenal jezelf kennen.”

Iedereen welkom

Frank: “Alle tieners en jongeren binnen de gemeente Stede Broec zijn van harte welkom om langs te komen en deel te nemen aan de activiteiten. Iedereen krijgt hier een gelijke behandeling. Je leeftijd, je huidskleur, je schoolniveau, voor ons telt alleen maar wie jij bent!” Vooral op de woensdag en vrijdagmiddag zijn hier flinke groepen jongelui die van alles doen. “Er moet hier eigenlijk niks, er mag en kan hier veel. Met elkaar maken we het gezellig.”

Vrijwilligers ook welkom

Jillis: “We werken hier met een enthousiaste groep vrijwilligers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de bar- en kassadiensten, licht en geluid bij optredens en hebben ze verschillende taken. Zij zijn onmisbaar. Nieuwe vrijwilligers om de groep te versterken mogen zich dan ook altijd melden voor een kennismaking. “Vrijwilliger worden bij Inventas is iets voor enthousiaste, jonge mensen met een beetje organisatietalent en ondernemingsdrang.” Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te worden neem dan contact op met Jillis via de e-mail.

In de knoop

Niet iedereen is altijd maar happy. Soms weet je even niet meer wat je moet doen? Kom je er zelf niet uit of wil je gewoon je verhaal kwijt? Neem contact op of kom langs. De jongerenwerkers van Stede Broec kijken samen met jou naar de oplossingen. Dit kan ook anoniem.

Aangepaste agenda

“We zijn een superleuke uitgaansplek. Onze agenda is echter een beetje onzeker. Want ook wij moeten rekening houden met de (gedrags-)regels rondom COVID-19. We proberen zo lang mogelijk open te mogen blijven. Anderhalve meter afstand houden blijft een uitdaging en daarom vragen we iedereen om een mondkapje te dragen. Activiteiten worden ook aangepast aan de huidige regels, zodat ze doorgang kunnen vinden. Soms blijkt helaas dat we iets toch moeten laten vervallen.”

Kom je langs?

JC Inventas is open van maandag tot en met vrijdag van 9-17 uur en verder in weekenden en avonden volgens de agenda (die je vindt op de website). JC Inventas vind je aan de Raadhuislaan 16, 1613 KR in Grootebroek. Telefonisch bereikbaar via 0228 – 51 80 48 of mail je vraag aan coordinator@jcinventas.nl.